Πόσα γνωρίζετε για τα βερίκοκα;
26/04/2022Υγιεινά και light γλυκίσματα
26/04/2022
Σχετικά με την αμμωνία(ΝΗ3)
- Προσοχή στις ετικέτες τροφίμων. Να διαβάζετε προσεκτικά τα συστατικά των συσκευασμένων τροφίμων και να αποφεύγετε αυτά που περιέχουν ανθρακικό αμμώνιο (Ε503i) και διττανθρακικό αμμώνιο (Ε503ii). Προτιμήστε τρόφιμα που περιέχουν σόδα ως διογκωτικό παράγοντα.
- Επιλέξτε όσο το δυνατόν πιο φρέσκα τρόφιμα, καθώς η αμμωνία είναι παράγωγο της ωρίμανσης των τροφών.φρέσκα τρόφιμα, καθώς η αμμωνία είναι παράγωγο της ωρίμανσης των τροφών.
- Καταναλώστε με φειδώ πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κατεψυγμένα ψάρια και ψαρικά.
Τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αμμωνίας:
- Τα αλλαντικά, ειδικά το σαλάμι και τα προπαρασκευασμένα κρεατοσκευμάσματα.
- Τα λιπαρά τυριά, όπως τσένταρ, ροκφόρ και blue cheese.
- Η μαργαρίνη και το φυστικοβούτυρο.
- Η ζελατίνη.
- Η μαγιονέζα και η κέτσαπ.
- Η μαγιά.
- Τα κρεμμύδια.